EkonomiManşetTürkiye

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verilecek

0

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından bir basın açıklaması yaptı.

Çelik, “Tüm sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını aldığımızı, seslerini duyduğumuzu ifade etmek isterim. 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek verilecek. Tiyatrolara ise 25 milyon tutarında turne desteği olacak” dedi.

‘Müzik susmasın’ projesi

Ömer Çelik, “Müzik susmasın” projesi kapsamında bu desteklerin müzisyenlere ulaştırılacağını ifade etti. Çelik, projeyle ilgili de şunları söyledi:

Nasıl gerçekleşecek mekanizma? Müzik sendikası, müzik birlikleri ve müzik derneklerinden oluşan 9 sivil toplum kuruluşu, Bakanlığımızın hiçbir müdahalesi olmaksızın 31 bin sanatçıyı bildirmiştir. Bu çerçevede toplam verilecek bu son desteklerle birlikte 250 milyon liraya ulaşan bir destek verilmiş olacaktır. Burada esas tabii ki bu pandeminin yoğun zararlarını telafi etmektir ama bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da çok yakın bir ilgiyle, Sayın Bakanımızın da konuyu takip ettiğini, bizim parti olarak takip ettiğimizi ve bütün sanatçı arkadaşlarımızın mesajlarını aldığımızı, seslerini duyduğumuzu, bunun bizim gündemimizde olduğunu bir kere daha ifade etmek isterim.”

Tiyatrolara turne desteği

Çelik, tiyatrolara 1 Temmuz-30 Eylül tarihlerinde 25 milyon tutarında bir turne desteği olacağını da ekledi:

1 Temmuz-30 Eylül tarihleri içinde 25 milyon tutarında bir turne desteği söz konusu olacak. Dolayısıyla bugün sanat susmasın, müzik susmasın, bu projeleri yakın bir şekilde parti olarak da bizim takip ettiğimizi belirtmek istiyorum.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.