ManşetTürkiye

AKP medyasından adaylara fişleme skandalı

0

Sabah ve A Haber’deki haberlerde ‘fişleme’ türü bilgiler yer aldı. Yasal etkinlikler suç gibi sunuldu.

Muhalefet partilerinin bazı illerdeki belediye meclis üyesi adaylarıyla ilgili iktidarın medya organlarında yapılan bazı yayınlar fişleme skandalını ortaya koydu. Sabah’ta yer alan bir haberde,  CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi listelerindeki adayların katıldıkları yasal etkinlik veya programlar ile yakınlarının kim olduğu gibi bilgiler sıralanarak suçlayıcı ifadeler kullanıldı. Adaylar tek tek isim verilerek haklarında örgüt üyeliği suçundan tutuklu bulunan yakınını ziyaret etmesi, akrabasının örgüt üyesi olması, yasal parti kongrelerine katılması, dernek üyesi olması konusunda bilgiler sıralandı.

İzmir Konak İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı hakkında A Haber TV’de yapılan yayın da fişlemeyi gözler önüne serdi. Adayın doğum yeri ve tarihi verildikten sonra 1969 yılında katıldığı yasal toplantılar sıralandı.

TANRIKULU: DERİN DEVLETİN KİRLİ HAFIZASI…

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu tepkisini twitter adresinden şu ifadelerle gösterdi: “REZALET! Ahaber’e servis edilen İçişleri Bakanı’nın suçladığı ve CHP listelerinden aday kişilerden birisi. Kürtleri bu şekilde potansiyel suçlu olarak gören ve düşmanlaştıran anlayışa lanet olsun. Şunu da öğrendik Akparti eski derin devletin kirli hafızasının yeni sahibi olmuş.”

CHP’li Barış Yarkadaş da “AKP’nin yayın organı A HABER TV, CHP listelerinde yer alan meclis üyesi adaylarını fişliyor ve “Doğu Gecesi” düzenlemeyi suç olarak gösteriyor. Bakanlıktan gelen bu listeyi yayınlamak gazetecilik değil, tetikçiliktir. YSK onayından geçen herkesin seçimlere katılma hakkı vardır” dedi.


More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.