ManşetTürkiye

‘AKP binasının camını kırmak’tan müebbet hapis

0

Şanlıurfa‘da, 28 Ağustos 2015’te AKP Eyyübiye ilçe binasının camının kırılmasıyla ilgili  tutuklanan biri kadın beş kişi, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

MA’dan Emrullah Acar’ın aktardığına göre,  ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı saldırı sonrası olay yerine gelen polislerin açtığı ateş sonucu S.Ç. isimli kadın yaralı olarak yakalanmış, sonrasında yapılan operasyonlarda da S.K., S.A., R.Ç. ve V.D. gözaltına alınmıştı.

Emniyet sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemede, emniyette ağır işkenceler gördüklerini, ifadelerinin işkence altında alındığını söyleyen beş kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yargıtay’a itiraz

Urfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada sırasında da tutuklu sanıklar emniyette maruz kaldıkları ağır işkenceyi anlatmış ve emniyet ve savcılıktaki beyanlarının işkence altında alındığını söylemişti. İşkence anlatımlarını dikkate almayan mahkeme heyeti, beş sanığa da “devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozma”, “tasarlayarak, yangın, su baskını, tahrip, batırma veya bombalama ya da nükleer, biyolojik veya kimyasal silah kullanmak suretiyle, kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs”, “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme” ve “örgüt propagandası yapmak” suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verdi.

Sanık avukatları, kararlara dair İstinaf Mahkemesi’ne yaptıkları başvurunun reddedilmesi üzerine itirazlarını Yargıtay’a taşıdı.

AKP ilçe binasının sadece camının kırıldığı olay, o dönem basına “bombalı eylem” olarak yansımıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.