TürkiyeManşet

AKP Aile Araştırmaları Merkezi kuruyor: Türk toplumunun aile yapısını inceleyecekler

0
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Türk toplumunun aile yapısını inceleyecek ve temel sorunlarına çözüm bulacak ‘Aile Araştırma Merkezleri’nin kurulması için harekete geçti.
 
Türkiye Gazetesi’nden Ebru Karatosun‘un aktardığına göre, Aile Araştırma Merkezleri için üniversitelerle iş birliği yapılacak. Üniversitelerde bu merkezlerin kurulması sağlanacak.

Merkezlerde aile içerisinde yaşanan sorunların çözümünün yanı sıra gençlerin aile kurma konusunda doğru bilinçlendirilmesi için de çalışmalar yapılacak.

‘Kadın araştırma merkezi çok, aile merkezi yok’

Ayrıca, aile kurumunu canlı tutmak ve bireyleri doğru yönlendirmek için yeni projeler üretilecek.  Akademik çalışmaların da yapılacağı bildirilen merkezlerde uzman kişilerin yanı sıra, hukuk öğrencileri de görev alacak.

AKP Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, kurulacak merkezler için şunları söyledi: Çok sayıda Kadın Araştırma Merkezi olduğunu ancak Aile Araştırma Merkezleri’nin hiç olmadığını tespit ettik. Toplumun güçlenmesi ailenin güçlenmesiyle, ailenin güçlenmesi de kadının güçlenmesiyle oluyor. Bunlar birbirinden bağımsız değil. Burada farkındalığı artırarak, bir bilinç oluşturmak istiyoruz.

Öte yandan AKP’nin 2002’den bu yana kadınlarla ilgili vaat edilen projelerin ne kadarının hayata geçirildiğiyle ilgili bir çalışma yaptığı da öğrenildi. Çalışma tamamlandıktan sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.