DünyaManşet

Akçakale sınırı açıldı, Suriyeliler Türkiye’de

0

sinirda-bekleyen-suriyelilerin-gecisine-izin-verildi-51541-5Suriye sınırındaki endişeli bekleyiş sona erdi. IŞİD teröründen kaçarak Akçakele ınırı önünde Türkiye’ye geçmek için bekleyen Suriyelilerin dramında geçici rahatlama sağlandı ve Suriyelilerin Türkiye’ye geçişine izin verildi.

Akçakale’deki yetkililer, sınırın diğer tarafından atılan top ve havan mermisi atışlarının Tel Abyad’daki sivilleri tehdit eder boyuta ulaşması üzerine durumu Ankara’ya bildirdi. Bunun üzerine binlerce Suriyelinin hayati risk altında olduğu değerlendirilerek sığınmacıların Türkiye’ye alınmasına karar verildi.

Bu gelişmeni ardından sınır hattında hazırlıklara başlandı ve gün içerisinde sınır hattında bekleyen ve şu an için sayılarının 3 ile 5 bin arasında olduğu kaydedilen Suriyelilerin, Akçakale Sınır Kapısı’ndaki Gümrük sahasında detaylı aramadan geçirilerek Türkiye’ye alınacağı belirtildi.

Bu arada YPG güçleri ile koalisyon ülkelerin savaş uçakları, Tel Abyad’ın dış kesimlerindeki IŞİD hedeflerine, havan, tank ve savaş uçaklarıyla vurmayı sürdürüyor.

( Kaynak: Cumhuriyet )

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.