Akbelen DirenişiDoğa MücadelesiManşet

Akbelen’de büyük buluşma: Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz

0
Fotoğraf: @ikizkoydireniyo / X

MUĞLA- Milas‘a bağlı İkizköy‘deki Akbelen Ormanı için direnişin sürdürüldüğü yeni nöbet alanında 9 Aralık saat 12.00’da büyük buluşma gerçekleştirilecek. Buluşma öncesinde İkizköylüler zeytin ağaçları, su kaynakları ve toprakları için dayanışma çağrısında bulundu:

“Akbelen’de 45 bine yakın zeytin ağacımıza rağmen madencilik faaliyetine devam ediliyor, Zeytincilik Kanunu çiğneniyor… Evlerimizde çatlayan duvarlarımıza rağmen her gün dinamitler patlatılıyor. İş makineleri 7/24 çalışmaya devam ediyor. Jandarmanın ve şirketin biz köylülere baskısı durmaksızın sürüyor. Tüm bunlara karşı biz İkizköylüler topraklarımızı satmayarak, köyümüzü terk etmeyerek, fiili meşru mücadelemiz ile direnişimizi sürdürüyoruz.

872 gündür çadırlı nöbetteyiz. Akbelen’de yaşadığımız tüm haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı buluşuyoruz. Köyümüzden, topraklarımızdan, zeytinlerimizden vazgeçmediğimizi hep birlikte göstereceğiz. Herkesi dayanışmaya çağırıyoruz!”

Ne olmuştu?

Limak, IC-İçtaş ortaklığındaki YK Enerji‘nin termik santraline linyit arzı oluşturmak için ağaçları bir bir kesilen Akbelen Ormanı için nöbet tutuluyor.

24 Temmuz’dan bu yana tutulan nöbetin öncesinde ise iki yılı aşkın bir süredir alanda zaten nöbet tutuluyordu. Kesimin ardından sert müdahaleler, gözaltılar, darp ve çeşitli engellemeler yapıldı. Jandarmanın barikat kurduğu ormandaki nöbet alanına kimi zaman hijyen için kullanılan su tankerleri, kimi zaman seyyar tuvaletler alınmadı.

Akbelen Ormanı’ın 740 dönümlük bölümündeki ağaçlar, Limak Holding ve İÇTAŞ ortalığıyla kurulan YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine linyit sağlayacak maden ocağı açmak için kesilmek isteniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.