Doğa MücadelesiManşet

Akbelen Ormanı’nın maden için kesilmek istenmesi yargıya taşındı

0

Muğla İkizköylüler ilçelerindeki Akbelen Ormanı‘nın kömür madeni açılmak için kesilmek istenmesini yargıya taşıdı. Orman Genel Müdürlüğü aleyhine Muğla 1’inci İdare Mahkemesi‘nde açılan davada kesim izninin iptali talep edildi.

Karadam Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği (KARDOK) tarafından açılan davanın avukatlığını ise İsmail Hakkı Atal, Arif Ali Cangı, Murat Obay ve Pembe Saçar üstlendi.

‘OGM suç işliyor’

Yapılan açıklamada “Ormanları korumak için anayasal yükümlülüğü olan Orman Genel Müdürlüğü; Akbelen Ormanı’nı Limak-IC İÇTAŞ ortaklığının sahibi olduğu Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’ye para karşılığında satarak, hem anayasal suç işlemekte ve hem de Türk Ceza Kanunu’nun 257-260 maddeleri bağlamında suç işlemektedir” denildi.

Ormanların korunmasının bir halk sağlığı meselesi olduğu belirtilen başvuruda delil olarak orman tahribatı ile koronavirüs tarzındaki salgınların ortaya çıkışı arasındaki bağlantıyı gösteren araştırmalar sunuldu.

’40 yıldır İkizköylüleri zehirliyor’

İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK tarafından yapılan ortak açıklamada “40 yıldır Muğla halkını ve İkizköylüleri zehirleyen Yeniköy-Kemerköy termik santralleri ve diğer termik santraller; artık ülkemizde halk sağlığını ve güvenliğini tehdit eder hale gelmiştir” ifadeleri kullanıldı.

“Ormanları keserek, ormanları parayla satarak koronavirüs salgını derinleştirilerek ekonomik kriz batağından çıkılamayacağı kesindir” denilen açıklama şu ifadelerle son buldu:

Termik santrallerin ve madencilik faaliyetlerinin neden olduğu iklim krizi ve corona virus salgınıyla, çevre-ekoloji mücadelesinin yaşam hakkı mücadelesi haline geldiği kesinleşmiştir. Ormanlarımızı savunmak, hayatımızı savunmakla eş anlamlıdır.”

You may also like

Comments

Comments are closed.