Hafta SonuHaftasonuKültür-SanatManşet

Akbank Caz Festivali başlıyor

0

17-27 Ekim tarihlerinde 130’dan fazla yerli ve yabancı sanatçının performanslarıyla 36 ayrı mekanda gerçekleşecek Akbank Caz Festivali’nde, toplam 35 konser, 3 söyleşi, 25 atölye yapılacak.

Bu yıl 29’uncu kez düzenlenecek “Akbank Caz Festivali” farklı ülkelerden caz sanatçılarını ağırlayacak. 17-27 Ekim tarihlerinde 30’dan fazla yerli ve yabancı sanatçının performanslarıyla 36 ayrı mekanda gerçekleşecek festivalde, söyleşiler ve atölyeler de düzenlenecek.

Her yıl “Şehrin Caz Hali” sloganıyla düzenlenen organizasyonda, lise çağındaki gençlere caz müziğini tanıtma ve sevdirme amacıyla bu yıl sekizincisi düzenlenen “Liselerde Caz Atölyeleri” kapsamında 10 liseden gençler, Yavuz Akyazıcı Project ile bir araya gelerek caz müziğini ve enstrümanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

“Kampüste Caz” ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Adana Çukurova Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi’nde eğitim gören gençler, caz davulcusu Ediz Hafızoğlu‘nun “Nazdrave” projesiyle buluşacak.

Konserler, atölyeler ve söyleşilerin yanında bu yıl yeni bir konsept olarak “Caz Saati” bölümüne yer veren festivalde, “Caz Mutfakta”, “Caz Brunch” ve “Akşamüstü Caz” programlarında, caz müziği ile  yemek kültürü birleştirecek; “Caz Odada” bölümüyle de müzikseverlere farklı bir müzik dinleme deneyimi sunacak.

Bebop Project

Festival kapsamında, 50. yılını kutlayan ve 1969’dan bugüne bin 600’ün üzerinde albümü müzikseverlerin beğenisine sunan ECM Records, farklı kuşaklardan müzisyenlerin yer aldığı bir seçkiyi cazseverlerle buluşturacak. Seçkide Art Ensemble of Chicago, Louis Sclavis Quartet, Mats Eilertsen Trio, Yonathan Avishai Trio, Jakob Bro Trio feat. Joey Baron, Thomas Morgan ve uzun yıllar ECM çatısı altında çalışmış olan Charles Lloyd Sky Trio da yer alacak.

Louis Sclavis Quartet

Festivale, aralarında Akbank Sanat, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Zorlu PSM, Babylon, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Nardis Jazz Club, Summart Sanat Merkezi, The Badau, Bova, Tamirane Akasya, Avusturya Başkonsolosluğu, Soho House, Zuhal Concept, Sofa Hotel Autograph Collection ve Feriye’nin de bulunduğu 36 mekan ev sahipliği yapacak.

Ayrıntılı program için tıklayın

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.