LGBTİ+Manşet

Ahmet Yıldız cinayeti davasının 12. duruşması bugün

0

15 Temmuz 2008′de eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen Ahmet Yıldız davasının 12. Duruşması bugün saat 14:15′te Üsküdar Adliyesi’nde görülecek.

17 Eylül’de görülen önceki duruşmada, tasarlayarak yakın akrabayı öldürmesuçlamasıyla aranan sanık baba Yahya Yıldız hakkındaki yakalama emri infaz edilemediği için dava 25 Ocak 2013 tarihine ertelenmişti.

Ahmet Yıldız’ın, 15 Temmuz 2008’de, İstanbul’da sokak ortasında vurularak öldürülmesinin üzerinden geçen dört yılı aşkın sürede adalete teslim edilen kimse olmadı.

Önceki duruşmada, Kaos GL Derneği’nin davaya müdahil olma talebi, “Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 237 ve devamı maddeleri anlamında mağdur veya suçtan zarar gören niteliğinde olmadığından” reddedilmişti.

Geçen hafta R.Ç. davası ile birlikte, herhangi bir derneğe üye olmayan LGBT bireylerle ilgili hak ihlalleri davalarına müdahil olmanın önü açıldı. SPoD’ un müdahillik talebinin kabul edilmesi hak ihlallerini önleme noktasında önemli bir yer tutmaktadır.

SPoD bugün ki Ahmet Yıldız davasında da müdahillik talebinde bulunacak.

İbrahim Can: Bütün yüreklerin Ahmet Yıldız olmasını istiyorum

Öte yandan Ahmet Yıldız’ın sevgilisi İbrahim Can cinayetin ardından 4,5 yıl geçmiş olmasına rağmen katillerin yakalanmadığının altını çizerek insan hakları savunucularını duruşmaya davet etti ve süreçle ilgili bir açıklama yayınladı.

“Eşcinsel olduğu için ailesi tarafından planlı ve canice öldürülen Ahmet Yıldız nefret cinayetinin ardından 4,5 yıl geçti. Failler belli olmasına rağmen bulunmadı, mahkemeye getirilmedi.” diyen Can “Biliyorum ki bu sürecin tümünün sorumlusu ve sahibi siyasi iktidardır. Ahmet Yıldız davası hakkında “Ahmet Yıldız cinayet davası siyasi bir davadır. Bu dava sonuçlanana kadar bütün yüreklerin Ahmet Yıldız olmasını istiyorum.” şeklinde konuştu.

Ahmet Yıldız cinayet davası 12. duruşması bugün saat 14.15’te İstanbul Bağlarbaşı’da ki Üsküdar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

(Spod, Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.