ManşetTürkiye

Ahmet ve Mehmet Altan bugün adliyeye sevk ediliyor

0

TSK’daki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi öncesinde ‘subliminal mesaj’ vererek darbe girişimine iştirak etmekle suçlanan gazeteci Ahmet Altan ve akademisyen Mehmet Altan bugün saat 13.00’te Çağlayan Adliyesi’nde savcıya ifade verecekler.

30

Ahmet ve Mehmet Altan darbe girişiminin ardından Gülen cemaatine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında 10 Eylül’de gözaltına alınmıştı.

Ahmet Altan akademisyen Mehmet Altan’ın gözaltı süresi 11. gününe girdi. Altan kardeşlerin avukatı Veysel Ok, müvekkillerinin bugün saat 13.00’te Çağlayan Adliyesi’nde ifade vereceğini duyurdu.

Altan kardeşlerin avukatları Ergin Cinmen ve Veysel Ok‘tan müvekkilleriyle ilgili bazı yayın organlarında yer alan iddialara yalanlama gelmiş; açıklamada “Müvekkillerimiz Ahmet ve Mehmet Altan’ın şahsında büyük bir hukuk trajedisi yaşanmaktadır” denen açıklamada, Mehmet Altan’ın evinde F serisinden 1 dolar bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak “İçinde F serisi bir dolarlık bulunduğu söylenen kırmızı çanta Mehmet Altan’ın aile bireylerine ait eski bir kadın çantasıdır. Bu çanta içinden çıkan yırtık bir dolar, Mehmet Altan ve ailesinin 1990’lardaki bir yurtdışı seyahatinden kalmıştır” ifadelerine yer verilmişti.

Öte yandan darbe girişiminin ardından ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının 667 sayılı ilk kanun hükmünde kararnamesi (KHK) kapsamında daha önce  -toplu suçlarda uygulanmak üzere- en fazla dört gün olan gözaltı süreleri 30 güne uzatılmış, şüphelilerin avukatlarıyla yapacakları görüşmelerin gerektiğinde kayıt altına alınması hükme bağlanmıştı.

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.