TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Afyon, Düzce ve Kayseri’de karantinaya uymayanlar yurtlara alınacak, masraflar tahsil edilecek

0

Afyonkarahisar, Düzce ve Kayseri’de Covid-19 pozitif olduğu halde karantina kurallarına uymadığı tespit edilen kişiler Kredi Yurtlar Kurumu’na ait yurtlara alınacak. 14 günlük karantina süresi içinde barınma ve diğer masraflar da bu kişilerden tahsil edilecek

Afyon Valisi Gökmen Çiçek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Düzce

Düzce Valisi Cevdet Atay da bir açıklama yaptı: “İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, yurtlara alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz.” 

Valilikçe yapılan denetimler sonucunda Covid-19 pandemisi nedeniyle kurallara uymayan 137 işletmeye de toplam 2 milyon 466 bin 450 lira ceza kesildi.

Kayseri

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüs testi pozitif çıktığı için evde karantinada olması gerekiği halde dışarı çıkan kişilere idari para cezası uygulandığını belirtti. Günaydın karantinada kaldıkları 14 gün boyunca yurt ücretlerinin kendilerinden tahsil edileceğini ve bu kişiler hakkında savcılığına suç duyurusunda bulunulacağını kaydetti. 

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.