Spor

Afrika Uluslar Kupası’nda son dört belli oldu

0
Fildişi Sahilleri - Nijerya maçından turu geçen Nijeryalı futbolcular rakipleri Didier Drogba'yı teselli ediyor

Fildişi Sahilleri - Nijerya maçından turu geçen Nijeryalı futbolcular rakipleri Didier Drogba'yı teselli ediyor

Afrika Uluslar Kupası’nda (AFCON 2013) yarı finale kalan dört takım belli oldu. Şampiyonluğa adım adım giden takımların yarı final mücadeleleri her sonuca açık. AFCON 2013’de yarı final eşleşmeleri şöyle, Burkina Faso-Gana ve Mali-Nijerya.

Çeyrek final maçlarının en dikkat çekici eşleşmesi Fildişi Sahilleri ve Nijerya arasında oynandı.  Turnuvanın açık ara favorisi Fildişi, 3 Temmuz sürecinde hapse girme endişesi ile Fenebahçeden apar topar ayrılarak Spartak Moskova’ya giden Emmanuel Emenikeli Nijerya’ya mağlup olarak turnuvaya beklenenden erken veda etti. Bir diğer eşleşmede ise Burkina Faso ile Togo kozlarını paylaştı. Kupanın sürpriz ülkesi Burkina Faso, Galatasaray’ın eski futbolcusu Didier Six’in (Futbolcu Galatasaray’da futbol oynarken TC vatandaşlığına geçip, “Dündar Siz” adını almıştı) takımı Togo’yu mağlup ederek  son 4’e kalmayı başardı.

1987 senesinde Galatasaray'da bir sezon forma giyen ve o dönem tc vatandaşlığına geçerek Dündar Siz adını alan Togo'nun teknik direktörü Didier Six, Burkina Faso'ya uzatmalarda teslim oldu

Dün oynanan karşılaşmaların ilk mücadelesinde zorlu bir maç vardı. Fildişi-Nijerya müsabakasında Emenike ağırlığını yine hissettirdi. Spartak Moskovalı golcü, turnuvadaki üçüncü golünü kaydetti. Fenerbahçeli Joseph Yobo’nun son dakikalarda oyuna girdiği maçta, Fildişi’nin Cheik Tiote ile bulduğu beraberlik golüne, Sunday Mba attığı galibiyet golüyle karşılık verdi. Fildişi’nin bu mağlubiyeti en çok Galatasaray taraftarlarını sevindirdi. Sarı Kırmızılılar yeni transferleri Drogba’ya daha erken kavuşmuş olacaklar.

Çeyrek finalin diğer maçında sürprizler arasında gösterilen Burkina Faso ile Adebayor’un takımı Togo karşı karşıya geldi. Normal süresi 0-0 biten mücadelede, skoru Burkina Faso’nun önemli oyuncularından Jonathan Pitroipa tayin etti. Rennesli futbolcu, turnuvanın yıldızlarından olmaya aday, 4 maçta iki gol kaydetti. Bir diğer yazımızda da belirttiğimiz gibi, Paul But, Belçika’da karıştığı şike skandalanın ardından AFCON 2013 ile birlikte kariyerini de kurtarmaya başladı. Yarı final umutlarıyla sahaya çıkan Didier Six’in ekibi Togo ise kelimenin tam manası ile hayal kırıklığı yaşadı.

(Tribün Dergi, Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.