DünyaManşet

Afganistan’ın ünlü komedyeni Khasha Zwan öldürüldü: Ailesi Taliban’ı sorumlu tutuyor

0

Afganistan’ın ünlü komedyenlerinden Khasha Zwan, Kandehar eyaletinde boğazı kesilmiş halde bulundu.

Afganistan’da yayın haber ajansı Tolo News, daha çok Khasha Zwan olarak bilinen Nazar Mohammad’ın Perşembe gecesi evinden çıkarıldığını ve öldürüldüğünü bildirdi.

Taliban, iddiaları reddetti

Daha önce Kandahar Polisi’nde görev yapan komedyenin ailesi, saldırıdan Taliban’ı sorumlu tuttu. Ancak Taliban cinayetle ilgisi olduğunu reddetti.

Ünlü komedyen Khasha Zwan’ın öldürülmeden önce Taliban tarafından kaçırılıp, bir araçta şiddet gördüğü video sosyal medyada paylaşılmıştı.

Taliban’ın saldırıları yoğunlaştı

Yaşanan cinayet, Taliban’ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik saldırısını yoğunlaştırması ve Afganistan’ın yaklaşık yüzde 70’ini ele geçirdiğini iddia etmesinin ardından gerçekleşti.

Aileler, Kandehar vilayetinde savaştan zarar gören bölgelerden kaçıyor ve Afgan hükümeti tarafından kurulan mülteci kamplarına sığınıyor.

Kandhar Milletvekili Syed Ahmad Sailab, India Today TV’ye yaptığı açıklamada, bayram kutlamalarının ardından Taliban’ın tüm Kandhar eyaletindeki Afgan güçlerine yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığını ve güvenlik için kaçan insanların açlığın eşiğinde olduğunu söyledi.

Khasha Zwan hakkında yeni iddia

Pakistanlı gazeteci Talha Ahmed’in Twitter hesabından yaptığı videolu paylaşımlarda Zwan’ın CIA destekli Afganistan Yerel Polisi (ALP) adlı bir gruba üye olduğu iddia edildi.

Gazeteci, Zwan’ın çocuk istismarı da dahil olmak üzere birçok insan hakkı ihlalinde bulunduğunu öne sürdü. Taliban’ın da Zwan’a aynı suçlamalarda bulunduğu öğrenildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.