DünyaManşet

Afganistan’da bombalı saldırı: En az sekiz kişi hayatını kaybetti

0

Afganistan‘ın başkenti Kabil‘de İdgah Camisi yakınlarında bombalı saldırı gerçekleşti. Saldırıda en az sekiz sivilin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Patlama, Taliban Taliban sözcüsü ve Taliban yönetiminin Kültür Bakanı Yardımcısı Vekili Zabihullah Mücahid‘in geçen hafta ölen annesinin hatim merasimi yakınlarında gerçekleşti.

Üç kişi gözaltına alındı

Saldırıyla ilişkin üç kişi gözaltına alındı, ancak olayı henüz üstlenen olmadı.

Bölgedeki görgü tanıkları, patlamadan kısa süre önce Taliban’ın Mücahid’in annesinin cenaze töreni için yolları kapadığını söyledi.

AFP haber ajansına konuşan bir esnaf, İdgah Camisi yakınlarından bir patlama sesi duyduğunu ve bunu silah seslerinin takip ettiğini kaydetti. AFP muhabirleri de patlama seslerini duyduklarını aktararak, yaralıların acil servislere taşındığını bildirdi.

Ülke patlamalarla yankılanıyor

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) Afganistan’dan ayrılma kararının ardından ülkede sular durulmuyor. Taliban’ın ülkeyi ele geçirmesinin ardından halk zor günler geçiriyor ve ülkeden saldırı haberlerleri de art arda geliyor. IŞİD de ülkenin doğusundaki Celalabad kentinde bombalı saldırılar düzenlediğini duyurmuştu.

26 Ağustos’ta da Kabil Hamid Karzai Havalimanı‘nda bir saldırı düzenlenmiş ve 170 kişi ölmüştü.

Saldırının ardından ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby, Afganistan’da başka saldırılar da beklediklerini söylemişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.