DünyaManşet

Kabil’de art arda patlamalar: En az 90 kişi hayatını kaybetti

0

Afganistan’ın başkenti Kabil‘de tahliyelerin gerçekleştiği Kabil Hamid Karzai Havalimanı’nın çok yakınında iki patlama meydana geldi.

BBC‘nin haberine göre, terör saldırılarında 13’ü ABD askeri olmak üzere en az 90 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Saldırıları çok sayıda ülke ve Taliban kınadı.

İntihar saldırısı

ABD’li yetkililer, intihar saldırısı düzenlendiğini açıklarken, Taliban patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda Taliban üyesinin de yaralandığı bildirildi.

İsmi açıklanmayan bir Taliban yöneticisi, 28 Taliban üyesinin yaşamını yitirdiğini belirterek “Biz, Amerikalılardan daha fazla insan kaybettik” dedi.

Taliban yöneticisi, ABD’nin tahliyelerini tamamlamak ve geri çekilmek için 31 Ağustos tarihini uzatmasına gerek olmadığını söyledi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Düzenlenen saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüt, saldırıyı düzenlediği öne sürülen militanın fotoğrafını yayınlayarak eyleme yönelik bilgiler paylaştı. Bildiride, militanın ABD askerlerinin 5 metre yakınında eylemi gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Biden’dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, saldırılarla ilgili bir açıklama yaptı ve Afganistan’dan çekilme kararının arkasında olduğunu belirtti.

Biden, 20 yıllık savaşın bitmesi gerektiğini kaydederek, tüm yaşananların sorumluluğunu kabul ettiğini ifade etti.

Biden, “Bu saldırıyı düzenleyenler ve Amerika’ya zarar vermek isteyen herkes şunu bilsin: Affetmeyeceğiz, unutmayacağız. Hepinizi bulup bunun hesabını ödeteceğiz” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama

Patlamanın ardından Türkiye Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada; bölgede iki patlama olduğu, Türkiye askerlerinin olduğu birlikte herhangi bir zarar olmadığı bildirildi. Açıklamada, “Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur” denildi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.