2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiyeVideo

Adıyaman’da deprem sokakta yaşayan hayvanları da vurdu

0
adıyaman

Video: Metin YOKSU
*

Adıyaman, Gölbaşı depremin olduğu fay hattının geçtiği noktalarda biri. Birçok insan hala çadır ve su ihtiyacını dile getiriyor. İnsanlar sokaklarda ateş yakarak ya da arabalarında ısınmaya çalışıyor. Birçok hayvan da enkaz haline dönmüş sokaklarda yaşama tutunmaya çalışıyor.

Adıyaman’da kediler enkaz aralarında dolaşıyor. Verilen kaşarlarla salamlarla karınlarını doyuruyor. Dondurucu soğuk dışarıda yaşayan hayvanları da etkiliyor:

Depremlerden insanların yanı sıra birçok hayvanın da etkilenmesiyle birçok gönüllü, arama kurtarma, bakım ve tedavi konularında yardımcı olmak için afet bölgesinde görev alıyor.

Depremden etkilenen bölgeye giden veya buradaki hayvanlara da yardım etmek isteyen STK’ler, veteriner klinikleri ve vatandaşlar, depremden etkilenen illerdeki hayvanlar için yürütülecek arama kurtarma, tedavi ve bakım gibi konularda çalışmalar yapıyor.

HAYTAP bölgede hayvanlar için çalışan ekiplerden biri. Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler Örgütü (PETA) de Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremde etkilenen hayvanlar için Türkiye’ye bir çalışma ekibi gönderdiğini duyurdu.

Siz de bu örgütlerden biri aracılığıyla deprem bölgesindeki hayvanlara destek olabilirsiniz.

Vegan Derneği Türkiye, yaptığı açıklamada, “Depremde yaralanan, enkaz altında kalan insanlarla beraber hayvanlar da arama kurtarma faaliyetlerinde geride bırakılmamalı” dedi.

Hayvanlar için kolları sıvayan diğer örgütleri ise aşağıdaki haberimizde bulabilirsiniz:

‣Hak örgütleri, depremden etkilenen hayvanlar için kolları sıvadı

You may also like

Comments

Comments are closed.