2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriManşetVideo

Adıyaman’da çadırlar su içinde: Devletin bir konteyner verecek gücü yok mu?

0
Adıyaman - Fotoğraf: Jiyan Erkılıç

Video haber: Jiyan ERKILIÇ

*

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerden biri olan ve ölü sayısının binleri aştığı Adıyaman’da, deprem nedeniyle evsiz kalarak çadırlarda yaşamaya başlayan vatandaşlar, bu kez aşırı yağışlardan dolayı mağdur durumda.

Depremin üzerinden geçen bir buçuk aydan daha uzun bir süre geçmesine rağmen hala çadırlarda kalan depremzedeler, devam eden aşırı yağışlardan dolayı çadırlarının çamur ve su içinde kaldığını ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.

Depremzedeler, deprem bölgesinde yardımların eşit dağıtılmadığını ve bu hava koşullarında çadırda değil konteynerde kalmaları gerektiğine dikkat çekerek “Her yağmur yağdığında halimiz böyle. Her gün uyarı yapıyorlar, aşırı yağışlar, sel bekleniyor. Hayatlarımız bu depremle elimizden kayıp gitti. Çoluk çocuğumuzla çadırda bu hava koşullarında rezil oluyoruz. Devletin en azından bir konteyner verecek gücü yok mu?’’ ifadelerini kullandı.

Mahalle sakini depremzedeler, yetkililer tarafından herhangi bir yardım yapılmadığını ileri sürerek bulundukları bölgede dağıtılan yardımların dernek ve hayırseverler tarafından yapıldığını ifade etti.

Depremzedeler hava koşulları ve zorlu yaşam koşullarından dolayı sağlık sorunlarıyla mücadele ederken birçoğu ise küçük çocuklarının sağlığı konusunda endişe duyuyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.