İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

Adalet Nöbeti’ne polis saldırısı: Salih Gergerlioğlu gözaltına alındı

0
Fotoğraf: Cumhuriyet

Anayasa Mahkemesi’nin hakkında hak ihlali kararı vermesine rağmen tahliye edilmeyen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için HDP tarafından başlatılan Adalet Nöbeti’ne polis müdahale etti.

Eylemcilere şiddet uygulayan polis aralarında Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu ve gazetecilerin de olduğu en az beş kişiyi gözaltına aldı.

 

 

Artı TV kameramanı gözaltına alındı

DİSK Basın-İş tarafından yapılan açıklamada gözaltına alınan isimlerden birinin de Artı TV kameramanı Nazım Fayık olduğu belirtildi. Açıklamada “Sincan Cezaevi önünde HDP’nin açıklamasını takip eden Artı TV kameramanı üyemiz Nazım Fayık gözaltına alınmıştır” denildi.

Nazım Fayık’ın serbest bırakılmasının talep edildiği ve gazetecilik faaliyetinin suç olmadığının hatırlatıldığı açıklamada “Görevli memurları uyarıyoruz açıkça suç işliyorsunuz” ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınanlar arasında HDP Ankara İl Örgütü yöneticisi Bahadır Demircan, Çankaya İlçe Örgütü yöneticisi Ali İlhan Daşkaya ve Melek Çetinkaya‘nın da bulunduğu belirtiliyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.