ManşetTürkiye

Adalet geç geldi: Aydın Engin basın kartı iptaline karşı açtığı davayı kazandı

0

24 Mart’ta kaybettiğimiz usta gazeteci Aydın Engin‘in, kendisine yeniden basın kartı vermeyen İletişim Başkanlığı‘na 2020’de açtığı dava sonuçlandı.

Mahkeme, mevzuat değişikliği sonrası basın kartı yenilenmeyen Engin’in haklı olduğuna hükmetti.

Ankara 18’inci İdare Mahkemesi, İletişim Başkanlığı’nın Engin’e devam eden bir davasını gerekçe göstererek basın kartı vermediği belirterek işlemin iptaline karar verdi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye, karara ilişkin, “Mahkeme, İletişim Başkanlığı’nın geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılana kadar sürekli basın kartını vermeyerek oyaladığı 53 yıllık gazeteci Aydın Engin’e hak verdi” açıklamasını paylaştı.

Aydın Engin, kendisine verilmeyen “sürekli basın kartı” için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na 2020 yılında dava açmış ve şunları söylemişti:

“Basın kartı, mesleğimizin gereğini yerine getirmemiz için kullandığımız bir iş aracı ve İletişim Başkanlığı seneler önce kazandığım bu hakkı bana iki yılı aşkın süredir teslim etmiyor. Ben Fahrettin Altun’un doğumundan yedi yıl önce mesleğe başladım. Bu cezalandırma pratiğinin gazetecilerin mesleğini yapmasını engellemeye yönelik tutum olduğu çok açık. Biz buna boyun eğmeyiz.”

Engin, 24 Mart’ta 82 yaşında hayatını kaybetmişti.

Alev Karakartal’ın yazısı: Aydın Abi…

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.