ManşetTürkiye

Adalet Bakanı’ndan çarpıcı iddia: Anayasa Mahkemesi anayasayı ihlal etti

0

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın gazeteciler Gül ve Dündar hakkındaki AYM kararına ilişkin açıklamasına destek verdi.

Bakan Bozdağ, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine ilişkin verdiği karar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararla ilgili “Saygı duymuyorum” sözlerini değerlendirdi.

114

Bozdağ “AYM kararının Anayasa ve yasayı ihlal olduğu açıktır” dedi.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, Bir gazetecinin “CHP, Cumhurbaşkanı’nın AYM’nin verdiği kararla ilgili sözlerini geri alması halinde masaya döneceğini ifade etti. Ne diyorsunuz?” sorusuna Bozdağ, şu yanıtı verdi:

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun AYM’yi veya kararlarını eleştirmesi nasıl bir demokratik haksa, sayın Cumhurbaşkanı da AYM’nin verdiği kararları eleştirmesi o kadar doğrudur, o kadar demokratik haktır. Bundan sayın Kılıçdaroğlu niye alınganlık gösteriyor, onu anlamak mümkün değil. Yargıyla, yargı görevi yapanlarla, yargı kararlarıyla ilgili sayın Kılıçdaroğlu’nun söyledikleri kayıtlardadır. Her gün söylüyor.

‘Anayasa ve yasa ihlali olduğu açık olan bir karar’

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasa ve yasa ihlali olduğu açık olan bir karar hakkında, Anayasa ve Türkiye’nin taraf olduğu insan hakları sözleşmelerine göre hareket etmesi gereken mahkemenin Anayasa ihlali yaptığına inandığını ve o nedenle böyle bir açıklama yaptığını zaten ifade etti.”

Bozdağ, “AYM’nin verdiği kararı, açık bir anayasa ihlali olarak mı görüyorsunuz?” sorusuna, konuyla ilgili bir açıklama yapacağını ifade etti.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.