TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Adalet Bakanı Gül: Dört cezaevinde 120 mahpusa Covid-19 tanısı konuldu

0

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerindeki yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, açıklamasında “4 ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye Covid-19 tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi” dedi.

Açıklamasının devamında “Bu dönemin kahramanları infaz koruma memurlarıdır” diyen Gül, ceza infaz kurumuna gelen kişilerin ilk muayenesininin yapıldığını, hastalık belirtisi olduğunda 14 gün karantinaya alındığını ve her türlü hijyen malzemelerinin düzenli ve bedelsiz verildiğini söyledi. 

Şakran Cezevi’nden tahliye olan Meliha Kayacı, salgın nedeniyle ücretsiz dağıtılan maskenin 7 TL’ye satıldığını ve karantina koğuşu için diğer koğuşların birleştirildiğini söylemişti.

Adliye ve icralar 15 Haziran’a kadar ertelendi

Adliyelerde yoğunluğu yüzde 95 oranında azalttıklarını ifade eden Bakan Gül, 15 Haziran’a kadar uzatılan adliye ertelemesinin ihtiyaç halinde erkene çekilebileceğini söyledi. Bakan Gül, açıklamasında şunları söyledi:

“Adliyelerde yoğunluğu yüzde 95 oranında azalttık. Sayın Cumhurbaşkanımız adliye ve icralardaki ertelemelerin 15 Haziran’a kadar uzatıldığını duyurdu. Koronavirüs salgınının gidişatına göre bu süre öne çekilebilir.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.