ManşetTürkiye

Adalet Bakanı: Can Atalay’ın davası dokunulmazlık kapsamı dışında

0

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen ve GeziDavası‘ndan tutuklu olan Can Atalay ile ilgili açıklamada bulundu. Tunç, “Yargıtay‘dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi Davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa‘nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yeni kabine üyelerinin ant içme töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tunç, Atalay’a ilişkin soruya “Onunla ilgili yargı süreci devam ediyor. TBMM Başkanlığına başvurular var. Bu başvurular neticesinde elbette yargı süreciyle ilgili Meclis Başkanlığı gelen cevaplara göre hareket edecektir. Adalet Bakanlığı’nın uhdesinde değil” dedi ve ekledi:

“Yargıtay’da görülen bir dava. Gezi davasıyla ilgili hususu sordunuz. Yargıtay’da şu anda hükümlü olarak dosyası devam ediyor, hüküm verilmiş. Yargıtay’dan gelecek cevaba göre Meclis Başkanlığı hareket edecektir. Biliyorsunuz Gezi davası anayasal düzenle alakalı bir konu. Anayasa’nın 14. maddesindeki dokunulmazlık kapsamı dışında olan dosyalardan. Tabii ki bunun takdiri Meclis Başkanlığımızla Yargıtay arasındaki yazışma sonrası ortaya çıkacak hususlar.”

Erkan Baş: Hüküm varsa nasıl aday olabildi ve seçildi?

Öte yandan Tunç’un açıklamalarına TİP Genel Başkanı Erkan Baş‘tan cevap geldi. Baş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

  1. “Kesinleşmiş hüküm yok, dosya Yargıtay’da.
  2. Kesin hüküm olmadığına göre Anayasa 14 kapsamında olduğuna kim, nasıl karar veriyor?
  3. Hüküm varsa nasıl aday olabildi ve seçildi?
  4. Milletvekili değilse şu anda yapılan seçimde nasıl TBMM Başkanlığı’na aday olabiliyor?”
‣Türkiye İşçi Partisi, vekil Atalay’a özgürlük için 36 kentte eylem

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.