KadınManşet

Adalet Bakanı: Aile hukukunu sil baştan ele alacağız

0

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “aile hukuku”nda, nafaka, tazminat ve boşanma gibi konuların “arabuluculuk” sistemiyle çözülebileceğini öne sürdü.

Aile hukukunun tamamen değiştirileceğinin sinyalini veren Tunç, arabuluculuk’la  ‘her iki tarafın da dikkate alınacağını’ söyledi.

NTV‘ye konuşan Tunç şunları kaydetti:

“Özellikle aile hukuku ile ilgili geniş bir çalışmamız var. Aile hukukunu sil baştan ele alacağız. Aile hukukunda arabuluculuğu getirmek lazım. Şu anda aile hukukunda mümkün değil. Aslında birçok ülkede aile hukuku alanında arabuluculuk uygulaması iyi gidiyor. Türkiye’de de aile hukukunda arabuluculuk söz konusu olursa. Boşanma, tazminat, nafaka sorunları ile ilgili arabuluculuk olabilir. Vatandaşların mağduriyetini gidermemiz lazım. Her iki tarafı da dikkate alarak bir çözüm bulunmalı.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da kadınların süresiz nafaka uygulamasının, “Kabul edilemez” olduğunu söylemiş; bazı kadınların, “Kocamı seviyorum, dönmek istiyorum” diyerek 6284 Sayılı Kanun’un uygulanmasını istemediğini savunmuştu.

Kira davalarında arabuluculuk başlıyor

Kira davalarında da  yarından itibaren zorunlu arabuluculuk uygulaması başlıyor.  Bir  ay içinde uzlaşma sağlanamaması halinde yargı yolunun yine açık kalacağını aktaran Tunç, anlaşma sağlanırsa sorunun ‘dostane’ şekilde çözüleceğini; yüzde 25’lik sınırın iki tarafın da anlaşması halinde aşılabileceğini dile getirdi.

Bakan Nisan 2020’de cezaevlerinde başlayan Covid-19 izinlerine yönelik ise 9 bin 56 mahkûmun cezaevine dönmediğini ve bu kişilerin firari durumunda olacaklarını da bildirdi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.