ManşetTürkiyeUlaşım

Adalar’da yeni dönem: Elektrikli araçlar seferlere başlıyor

0

Çeşitli hayvan hakları aktivistleri tarafından düzenlenen protestolar sonucunda atlı faytonların yasaklanmasının ve atların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınmasının ardından Adalıların ulaşımını sağlamak için kullanılacak yeni elektrikli araçlar tanıtıldı.

Gökkuşağı desenli dört ve 14 kişilik iki modeli bulunan yeni elektrikli araçlar Cuma günü gerçekleştirilecek açılışın ardından ana arterlerde düzenli seferler düzenlemeye başlayacak.

Toplamda 90 araç

Büyükada’da 40 adet toplu taşımacılık amaçlı ve 20 adet gezi amaçlı elektrikli araç, Heybeliada’da 10 adet toplu taşımacılık amaçlı ve 10 adet gezi amaçlı araç, Burgazadası’nda 5 adet toplu taşımacılık amaçlı, Kınalıada’da 5 adet toplu taşımacılık amaçlı elektrikli araç kullanılacak.

‘Adalar’ın kültürüne uygun değil’

Yeni araçların kullanımı halk arasında farklı tepkiler doğurdu. Bir kesim bu araçların Adalar’ın kültürü, tarihi ve doğasıyla uygun olmadığını öne sürdü.

‘Motorlu araç kullanılmamalı’

Karşı çıkanların argümanlarından bazıları ise SİT alanı olan Adalar’da motorlu taşıtların kullanımının yasak olması ve bu kısıtlamaların Adalar’ın doğal ve tarihi güzelliğini korumak için korunması gerektiği oldu.

‘Doğa dostu bir yöntem’

Öte yandan başka bir kesim ise faytonlardan kurtuluş olarak gördükleri çevre dostu yeni araçları oldukça olumlu bir gelişme olarak gördü. Yapılan paylaşımlarda araçların elektrikli olması sebebiyle daha doğa dostu olduğu daha sessiz ve daha güvenli bir ulaşım aracı olduğu belirtildi.

‘Adalar’ın kültürü atlara işkence değil’

Kimi kullanıcılar ise Adalar’ın kültürünün kaybolacağı eleştirisine “Adaların kültürü atların işkence görmesi değildir. Adalardaki kültür oradaki sosyal hayattır” şeklinde cevap verdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.