Doğa MücadelesiEkolojiManşet

Adalar Belediyesi’nden Çam Limanı ve Martha Koyu açıklaması: Tutumumuz halktan yana!

0

İstanbul Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, Diyanet İşleri Başkanlığı‘na tahsis edilen  Heybeliada Sanatoryumu-Çam Limanı ve imara açılmak istenen Madam Martha Koyu ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı.

Tamamı 1. Derece Sit alanı olan Burgazada’daki Madam Martha Koyu ve koyun sırtındaki sebze bahçesi geçen hatta ihaleye çıkarılmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce açılan ‘açık teklif usulü’ ihalenin muhammen bedeli ise aylık 150 bin TL olarak belirlenmişti.

Heybeliada’da ise Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen Çam Limanı Koyu’nda kiracı konumundaki bir işletmenin acele tahliyesine karar verilmişti.  Koy, halkın ve ziyaretçilerin ücretsiz olarak denize girdiği bir alan ve Kaymakamlığı kararıyla halka kapatılarak Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmek isteniyor.

Geçen hafta ayrıca Heybeliada’daki orduya ait iskelenin bitişiğindeki kıyıdaki hafriyat ve dolgu çalışması başlatıldı. uraya ilişkin henüz bir bilgi olmamakla birlikte, Adalılar alanın ihaleye çıkarılacağını düşünüyor.

Prens Adaları’nda ‘rant’ operasyonu hız kazandı

‘Gerekli yasal yollara başvuruldu’

Konuya hakim olduğunu ve gelişmeleri “üzüntüyle” takip ettiğini belirten belediye yönetimi  Madam Martha Koyu’nun özel kişilere kiralanmak istenmesine dair şunları söyledi:

You may also like

Comments

Comments are closed.