Acarlar Longozu kurtuldu: Sanayi bölgesi kurulmasına ilişkin ÇED raporuna iptal

Sakarya İdare Mahkemesi, Kaynarca’nın Güven Köyü’nde kurulmak istenilen ve Kuzey Ormanları’nın en eşsiz parçalarından biri olan Acarlar Longozu ve bölgedeki tarım havzalarını tahrip edecek olan “Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nin ÇED raporunu oy birliğiyle iptal etti.

Kuzey Ormanları Savunması’nın destek verdiği bölge halkı projenin iptal edilmesi için pek çok eylem ve etkinlik düzenlemişti.

Sakarya’nın Kaynarca ilçesi Güven Köyü sakinleri köylerine yapılması planlanan Makina Organize Sanayi Bölgesi(OSB)’nin tarım topraklarını etkileyeceği gerekçesi ile ilgili fabrika için alınan olumlu Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) raporunun ve yer seçimin iptali için Sakarya İdare Mahkemesine dava açmıştı. Mahkeme bilirkişi raporları doğrultusunda yaptığı değerlendirmede, oy birliğiyle ÇED Raporu’nun iptaline karar verdi.

 

(Kuzey Ormanları.org)

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

EN ÇOK OKUNANLAR