DünyaManşet

ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake oldu

0

ABD Başkanı Joe Biden‘ın Ankara Büyükelçisi olarak aday gösterdiği eski Arizona Senatörü Jeff Flake‘in göreve atanması Amerika Birleşik Devletleri Senatosu tarafından onaylandı.

Cumhuriyetçi Partili Jeff Flake, eski ABD Başkanı Donald Trump‘a en sert muhalefet eden isimlerden biriydi. Flake, geçen yıl yapılan başkanlık seçimlerinde Demokrat Joe Biden’a destek vermişti.

Türkiye Büyükelçiliği değiştirilmemişti

Flake göreve aday gösterilmesi sonrası yaptığı yazılı açıklamada, “ABD’nin uzun süredir NATO müttefikimiz olan Türkiye Cumhuriyeti ile olan ilişkisinin stratejik önemi göz önüne alındığında, Başkan Biden’ın bu büyükelçilik adaylığı ile bana duyduğu güvenden onur ve gurur duyuyorum. Bu adaylıkla Biden yönetimi, parti siyasetinin kenara bırakılması gerektiği inancını teyit ediyor” demişti.

ABD’nin görevdeki Ankara Büyükelçisi David Satterfield, 15 Ağustos 2019’da göreve gelmişti.

Türkiye Büyükelçiliği, Biden’ın göreve başlamasının ardından Trump tarafından atanmış diplomatı değiştirmediği az sayıda büyükelçilikten biriydi.

Jeff Flake kimdir?

Flake, Brigham Young Üniversitesi‘nde uluslararası ilişkiler alanında lisans derecesini ve daha sonra siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesini tamamladı. 1980’lerin başında, Güney Afrika‘daki İsa Mesih‘in Son Zaman Azizler Kilisesi için misyoner oldu. Amerika Birleşik Devletleri’ne döndükten sonra, Goldwater Enstitüsü‘nde İcra Direktörü olarak görev yaptı. 2001-2013 yıllarında Temsilciler Meclisi üyesi oldu.

2013-2019’da ABD Senatosu’nda Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapmıştı.

Flake, 2019’da eski Başkan Donald Trump’ın yönetimi ve Cumhuriyetçi Partinin politikalarıyla ayrıştığı gerekçesiyle Senato’dan emekli olmuştu.

Jeff Flake, eski ABD Başkanı Trump’la göreve ilk geldiği dönemden itibaren çatışıyor olsa da, Trump’ın geçirdiği yasaların çoğuna destek verdi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.