ManşetDünyaİklim Krizi

ABD’nin Maine Körfezi’nde sonbaharda rekor sıcaklık

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) kuzeydoğu bölgesinde bulunan Maine Körfezi‘nin sularında sonbaharda mevsim normallerinin 6 derece üstünde rekor sıcaklık görüldüğü açıklandı.

Maine Körfezi Araştırma Enstitüsü‘nden Kathy Mills, sonbahardaki olağanüstü sıcaklığın, bölgede son 10 yılda kendini hissettiren daha geniş çaplı okyanus sirkülasyonu modelindeki değişiklikle açıklanabileceğini ifade etti.

Körfez, son 40 yılda her sene 0,09 derece ısınıyor

Maine Körfezi Araştırma Enstitüsü tarafından hazırlanan yıllık raporda, eylül ve kasım arasında Maine Körfezi’nde deniz yüzeyi sıcaklığının 15,5 santigrat derece civarında kayıtlara geçtiği belirtildi.

Bu sıcaklığın mevsim normallerinin yaklaşık 6 derece üzerinde olduğuna dikkat çekilen raporda, Maine Körfezi’nin son 40 yılda her sene 0,09 derece ısındığı da kaydedildi.

Maine Körfezi Araştırma Enstitüsü’nden Kathy Mills körfezde 2021’de çoğu zaman sıcak dalgasının hissedildiğini belirtti ve “Körfez’de bu yıl, sıcak hava dalgası nedeniyle mevsim son derece sıcaktı ancak kayıtların rekor düzeyde yüksek gelmesini beklemiyordum. Çok şaşırdım” dedi.

2021’de tarihin en yüksek okyanus sıcaklıkları kaydedilmişti ve üst üste altıncı kez rekor kırılmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.