Türkiye

Abdi İpekçi katledilişinin 33. yılında anıldı

0

Evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, ölümünün 33. yılında mezarı başında anıldı.

1 Şubat 1979’da evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldürülen Abdi İpekçi, Zincirlikuyu Mezarlığındaki mezarı başında anıldı.

Anma törenine Abdi İpekçi’nin eşi Sibel İpekçi, kızı Nukhet İpekçi İzet’in yanı sıra, Gazeteci Mehmet Ali Birand, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Milliyet Gazetesi Yazarı Nail Güreli, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Devecioğlu, Milliyet Gazetesi Yazarı Sami Kohen, Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ve TGC üyeleri de katıldı.

Törende konuşan Nükhet İpekçi İzet, kapatılan dosyaların yeniden açılması gerektiğini söyledi. İzet, “Örgütü bilip hissetmek ama fotoğrafını çekememek, yargı önüne götürememek hepimiz için en büyük acizlik. İsimler bulmamıza ve başkalarının da bize adlar takmasına da hiç korkmamıza gerek yok. Bu utanç adsız, kedersiz de yaşanabilir. Devletin en üst düzeyindekilerin bile sınırlı kaldığı bir ortamda artık her şey olabilir. Karlar içinde bir helikopter, çeşit çeşit kazalar da bunlara dahil edilebilir. Ayhan Çarkın’ın gezdiği yerleri görmek hepimizi umutlandırabilir. Kapatılmış adalet dosyalarının yeniden açılması, koşullanmış, parçalanmış, yıkılmış, boğulmuş, kilitleri gömülüp yok edilmiş canlarımızı bize geri getirmeyecek.” diye konuştu.

Tören, İpekçi’nin mezarına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

(Ajanslar)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.