DünyaManşet

ABD’de polis bir siyahı arkasından yedi kere vurdu

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde polis bir siyah vatandaşa daha silahlı saldırıda bulundu. Wisconsin eyaletinin Kenosha kentinde yaşanan olayda polis isminin Jacob Blake olduğu öğrenilen kişinin arkasından yedi el ateş etti.

Polis merkezi tarafından yapılan açıklamada polisin bölgeye yaşanan şiddet ile ilgili bir ihbar üzerine gittiği belirtildi. Kenosha News, komşulardan en az altı tanesinin Blake’in iki kadın arasındaki kavgayı bölmeye çalıştığını aktardığını söyledi.

Bir aile üyesi ise Milwaukee’nin WTMJ-TV’sine yaptığı açıklamada polisler babalarını vurduğunda Blake’in üç çocuğunun da araçta olduğunu söyledi.

Vurulma anı görüntülendi

Pazar günü sosyal medyada yayılan vurulma anına ait videoda iki polisin Blake ile tartışmaya girdiği bunun üzerine de Blake’in arkasını dönerek arabasına girmeye çalıştığı görüntüleniyor.

Bunun üzerine polislerden biri Blake’i durdurmaya çalışırken arkasından yakın mesafede yedi kez silahını ateşliyor. Video arabadan gelen korna sesi ve komşuların çığlıkları ile devam ediyor.

Hastanede tedavisi sürüyor

Polisler, 29 yaşındaki Jacob Blake olarak tanımlanan ateşli silah kurbanının, Froedtert Hastanesine kaldırıldığını ve durumunun ciddi olduğunu belirtti.

Yerel gazete Milwaukee Journal Sentinel Pazartesi sabahı itibariyle Blake’in yaşam savaşını sürdürdüğünü aktardı.

Wisconsin Valisi: Defalarca arkasından vuruldu

Wisconsin Valisi Tony Evers yaptığı açıklamada “Bu gece, Jacob Blake gün ışığında defalarca arkasından vuruldu,” dedi. Evers, “Henüz tüm ayrıntılara sahip olmasak da, kesin olarak bildiğimiz şey eyaletimizde veya ülkemizde kolluk kuvvetlerinde görevli şahısların ellerinde vurulan, yaralanan veya acımasızca öldürülen bir insan olduğu” ifadelerini kullandı.

Protestolar başladı

Vurulma olayının hemen ardından bölgedeki halk polis şiddetine karşı protesto gösterilerine başladı. Olay yerinde toplanan kalabalık ekip arabalarının üstüne tırmanıp camlarını kırdı.

Daha sonra polis merkezine giden kalabalık burada da eylemlerini sürdürdü. Eylemciler, Molotof kokteylleri ile çevredeki polis araçlarına saldırdı. Polis, kalabalığa biber gazı ile müdahale etti.

Floyd’un ardından

26 Mayıs tarihinde polis Minneapolis’te George Floyd isimli siyah vatandaşı yanlış eşkal ile gözaltına alırken 8 dakika 46 saniye boyunca diziyle boynuna bastırarak ölümüne sebep olmuştu.

Son sözleri “nefes alamıyorum” olan Floyd’un öldürülme anına ait görüntülerin yayılmasının ardından polislerin siyahlara uyguladığı şiddete karşı protestolar başlamış, protestolar tüm ülkeye ve dünyanın diğer ülkelerine yayılmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.