DünyaKoronavirüs SalgınıManşetSağlık

ABD’de maske karşıtı protestoların 30 yaşındaki lideri Covid’den öldü

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Teksas eyaletinde koronavirüs önlemleri ve maske karşıtı protestolara öncülük eden Caleb Wallace, koronavirüs nedeniyle hastaneye yatırıldıktan bir ay sonra öldü.

Cumartesi günü hayatını kaybeden, 30 yaşındaki Wallace’in ölüm haberini , duyuran eşi Jessica Walles “Caleb, huzur içinde vefat etti. Sonsuza kadar kalbimizde ve aklımızda yaşayacak” dedi.

Koronavirüse karşı alınan önlemlerinözgürlükleri kısıtladığı” gerekçesiyle düzenlenen protestoların liderlerinden olan Wallace’in semptom göstermesine rağmen test yaptırmayı ve hastaneye gitmeyi reddettiği de belirtildi. Eşinin anlatımına göre, Wallace, doktora gitmek yerine evde yüksek dozda C vitamini, çinko ve esasında hayvanlar için kullanılan bir parazit ilacı içmeyi tercih etmiş. 30 Temmuz’da acile kaldırılan Walles, 8 Ağustos’ta da entübe edilmiş.

‘Özgürlük Yürüyüşleri’ni düzenliyordu

Calep Walles, Temmuz 2020’de verdiği bir demeçte, “ABD’nin şu andaki durumundan gerçekten memnun değiliz” demiş, Nisan 2021’de de San Angelo’daki yetkililere, kısıtlamalarının iptal edilmesini isteyen bir mektup yazmıştı.

San Angelo’daki  4 Temmuz 2020’de ‘Özgürlük Yürüyüşü’ adıyla düzenlenen gösteriyi de örgütleyen Walles’in San Angelo Özgürlük Savaşçıları adlı bir örgütlenmenin de lideri olduğu kaydedildi.

Üç çocuk babası olan Wallace’ın eşi Jessica Wallace, dördüncü çocuklarına hamileydi.

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.