DünyaEditörün SeçtikleriManşetVideo

ABD-Meksika sınırından insan manzaraları: Tüm dünyanın şahit olduğu trajedi

0

14 bini aşkın Haitili, ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz, yoksulluk ve şiddet sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri‘ne (ABD) gidebilmek için Meksika‘ya geçti. Ancak, sığınmacılar burada ABD polisinin sert müdahalesi ile karşılaştı.

Sınırda bekleyen bir sığınmacı El Cezire‘ye verdiği demeçte ‘Beni en çok üzen herkesin durumu biliyor, Haitililerin yaşadıklarını görüyor olması” dedi.

Beyaz Saray açıklama yapmak zorunda kaldı

Günlerdir ABD-Meksika sınırında bekleyen sığınmacılara, polisin insanlık dışı davranışları tüm dünyanın tepkisini çekti.

Bu olay üzerine açıklama yapmak durumunda kalan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, “Bunları gören hiç kimse yaşananları onaylamaz” dedi.

İç Güvenlik Bakanlığı Sekreteri Alejandro Mayorkas ise atların dizginlerini tutabilmek için böyle görüntülerin ortaya çıktığı iddiasında bulunurken, konunun araştırılacağını da ekledi.

 

Öte yandan ABD’li yetkililer, sığınmacıları ülkelerine geri göndermek için çalışmalarına devam ediyor.

Cuma gününden bu yana 3 bin 300 göçmen, ülkelerine ya da gözaltı merkezlerine gönderilirken, isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, çarşamba günü yedi uçağın sığınmacıları geri göndermek için ABD’den Haiti‘ye uçacağını söyledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.