DünyaManşet

ABD, İran ambargosunu deldiği gerekçesiyle Türkiye’den iki şirketi kara listeye aldı

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Çin yönetiminin Uygurlara ve Müslümanlara yönelik hak ihlallerininden dolayı ülkeye yaptırımlarını genişletti. ABD Ticaret ve Maliye Bakanlıkları 37 şirketi daha kara listesine aldığını duyurdu.

ABD Ticaret Bakanlığı, hak ihlallerine bağlı yaptırımlar kapsamında şirketler dışında, ABD’nin İran ambargosunu delen Türkiye, Gürcistan ve Malezyalı şirketlerin de kara listeye alındığını açıkladı.

‘Kendini kararlı şekilde savunmaya devam edecek’

Kara listeye alınan ve yaptırım uygulanan şirketlerin içinde Türkiye’den iki şirket de bulunuyor. Şirketlerden birinin İstanbul Pendik adresli görünen Gensis Mühendislik Danışmanlık, diğeri İstanbul’un Esenyurt semti adresli Vangurd Tec Makina Sanayi İthalat Şirketi.

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, “ABD, Çin ve İran’ın, insanları refaha götürebilen enstrümanları küresel güvenliği ve istikrarı tehdit eden araçlar haline getirmelerine karşı kendini kararlı şekilde savunmaya devam edecektir” diye konuştu.

Halkbank da suçlanmıştı

ABD’de temyiz mahkemesi, ekim ayındaki bir kararında Halkbank‘ın kara para aklama, dolandırıcılık ve gizli anlaşmalar yoluyla İran’a yönelik yaptırımları deldiği suçlamasından yargılanabileceğine hükmetmişti.

Halkbank ise bu suçlamaları reddetmiş ve bankanın devlete ait olduğunu işaret etmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.