EkonomiManşetTürkiye

Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti

0

ABD‘de Halkbank davası yüzünden 28 ay hapis yattıktan sonra Türkiye‘ye döndüğünde Ekim 2019’da Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü‘ne getirilen Hakan Atilla istifa etti.

26 Şubat’ta ‘izne’ ayrılan ve “kendi isteğiyle” genel müdürlükten istifa ettiği duyurulan Atilla’nın istifası kabul edildi.

İstifadan sonra dolar ve euro fırladı

Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul’dan istifa etmesi sonrası Dolar 7,66 seviyesine euro ise 9,10 lira seviyesine fırladı

Kur geçen hafta 25 Aralık’tan bu yana en yüksek seviye olan 7.59’a yükseldikten sonra cuma günü 7.50’nin altına inse de bu sabah güne 7.50’nin üzerinde başladı. 12.30 sıralarında dolar/TL kuru 7,68’i gördü.

Dolar/TL’de 7,60 seviyeleri en son 2020 yılı Aralık ayında görülmüştü.

Erdoğan’a şikayet edildiği konuşuluyor

Atilla’nın istifa kararının arkasında, aynı zamanda Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan’la yaşadığı anlaşmazlığın yattığı belirtiliyor. Odatv‘nin kulis haberine göre eski Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak‘a yakın bir isim olduğu belirtilen Arıcan’ın Hakan Atilla’ya personel alımı, mevcut personelin iş durumları konusunda talepte bulunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a bu konuda şikayette bulunduğu öne sürülüyordu.

Atilla’nın istifa edeceği haberleri hafta sonu dış basında da yer almıştı. Financial Times gazetesinin haberinde, Atilla’nın istifası için, “Atilla’nın görevden alınması, Joe Biden’ın yeni yönetimiyle ilişkileri iyileştirmek isteyen Erdoğan’ın Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlığı gidermek için sembolik bir jest olabilir” yorumu yapılmıştı.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.