DünyaManşet

ABD, Irak-Suriye sınırına hava saldırı düzenledi

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı (Pentagon), Amerika’nın Irak-Suriye sınırında, İran yanlısı milislerin kontrolünde olduğu belirtilen bazı hedeflere hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, harekatın ABD Başkanı Joe Biden‘ın talimatıyla ve geçtiğimiz aylarda bölgedeki ABD personeliyle tesislerine yönelik insansız hava saldırılarına cevaben yapıldığını kaydetti.

Hizbullah Tugayları’na ait cephanelik vuruldu

Harekatla ilgili detayları da paylaşan Kirby, sınır hattının Suriye tarafında iki, Irak tarafında da bir hedefin bombalandığını söyledi. Kirby, vurulan hedefler arasında İran yanlısı Şii Hizbullah Tugayları’na ait bir cephanelikle, komuta merkezleri olduğunu aktardı.

Suriye’nin resmi haber ajansı SANA, ABD’nin operasyonunda bir çocuğun hayatını kaybettiğini, üç kişinin de yaralandığını duyurdu.

Biden dönemindeki ikinci operasyon

Biden’ın başkan olduğu şubat ayında da Suriye’nin doğusundaki hedeflere hava saldırısı düzenlenmiş ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi‘nin açıklamasına göre, bu saldırıda en az 20 milis hayatını kaybetmişti.

Pentagon, Irak’ta düzenlenen ve bir sivilin hayatını kaybettiği, bir ABD askerinin de yaralandığı füze saldırısına karşılık bu saldırının gerçekleştiğini açıklamıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.