DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

ABD, aşıları tamamlanmış kişilerin maske takma zorunluluğunu gevşettiğini duyurdu

0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) koronavirüs aşıları tamamlanmış kişilerin maske takma zorunluluğunu gevşettiğini açıkladı.

Buna göre, aşı olan kişiler birçok kapalı mekanda ve dışarıdaki kalabalık ortamlarda maske takmak zorunda değil. Ayrıca, aşı olanlara sosyal mesafe kuralı da kalkmış oldu.

Toplu taşımada maske takılacak

CDC, toplu taşıma gibi kalabalık kapalı ortamlarda maske takılması gerekeceğinin de altını çizdi.

CDC Direktörü Rochelle Walensky, “Biraz normallik duygusuna geri dönebilmek için, bu an için hepimiz özlem duyduk” ifadelerini kullandı.

ABD’de koronavirüs vaka sayıları eylül ayından beri en düşük seviyede. Ölüm sayıları da nisan 2020’den bu yana en düşük seviyede bulunuyor.

ABD Başkanı Joe Biden konuyla ilgili, “Bugün Amerika için harika bir gün” derken, Biden ve ekibi, açıklamanın yapıldığı Beyaz Saray’daki toplantıya da maskesiz katıldı.

‘Aktivitelere katılabilecekler’

Rochelle Walensky, aşılanması tamamlanan bireylerin kapalı ve açık mekanlardaki aktivitelere maske-mesafe kuralına gerek kalmadan katılabileceklerini söyledi:

Aşılanması tamamlanan bireyler kapalı ve açık mekanlardaki küçük veya büyük aktivitelere katılabilecek ve maske takması veya mesafe kuralına uyması gerekmeyecek.

Eğer aşılamanız tamamlandıysa salgın nedeniyle yapmaya ara vermek durumunda kaldığınız şeyleri tekrar yapabilirsiniz.”

Ülkede, şimdiye kadar nüfusun yaklaşık yüzde 47’sine (154 milyon) en az bir doz aşı yapıldı. 119 milyon kişinin de aşılanmasının tamamlandığı belirtiliyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.