Uçun kuşlar uçun konferansa

Doğa Derneği’nin İstanbul Kuş Gözlem Topluluğu (İKGT) ile birlikte düzenlediği 16. Türkiye Kuş Konferansı’na bu sene İstanbul ev sahipliği yapıyor. 3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi yapılaşma projelerinin tehdidi altındaki kentte gerçekleşecek konferansın teması: “Göç Yolları ve Tehditler: İstanbul Örneği”

İlkbahar göçüyle aynı zamanda gerçekleştirilecek olan konferansta, hem kuş göç yollarını ve önemini kavramak, hem de İstanbul başta olmak üzere bu yollar üzerindeki tehditleri ve koruma stratejilerini tartışmak hedefleniyor.

Konferansa her yıl olduğu gibi bu yıl da, bilim insanları ile kuş gözlemcilerinin yanı sıra, doğa koruma çalışmaları yürüten kişi ve grupların katılması bekleniyor.

haber_190520101356

Son başvuru 21 Mart 

Konferans süresince sunumların yanı sıra, bahar göçü gözlemi ve sosyal etkinlikler de gerçekleştirilecek.

En önemli kuş göç yollarından biri olan İstanbul’un Sarıyer ilçesinde gerçekleşecek konferans “Dünya Göçmen Kuşlar” gününe denk getirilmiş, 9-11 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Sunum yapmak isteyenler 21 Mart’a kadar başvurabilir. Başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.

(Doğa Derneği/Yeşil Gazete)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir çocuk, deprem ve TOKİ savaşı: Terk etmeyeceğiz!

Haber/Fotoğraflar: Mehmet TEMEL ve Cansu ACAR * Hatay’da depremin üzerinden iki...

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR