Günay ve Özdalga AKP’den istifa etti

AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ve Ankara Milletvekili Haluk Özdalga partisinden istifa ettiğini açıkladı.

AKP Merkez Yürütme Kurulu’nda alınan kararla kesin ihraç istemiyle Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk edilen AKP İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay ve Ankara Milletvekili Haluk Özdalga kararı beklemeden partisinden istifa etti.Günay ve Özdalga’nın, “parti disiplinine, politikalarına, temel ilkelerine ve hükümet icraatlarına aykırı sözlü ve yazılı beyanlarından” dolayı partiden ihracı talep edilmişti.Günay, düzenlediği basın toplantısında “AKP’den ayrılmak zor bir karar çünkü doğruları söylemeye devam etmek istiyorum. Alınan son karar beni istifaya yöneltti” dedi.

Partinin tepesinde mağrur bir anlayış olduğunu ve bundan sonra bir şey anlatmanın önünün kesildiğini ifade eden Günay, Mehmet Akif Ersoy’un “Bu zulmu asla alkışlayamam, zalimi sevemem” sözlerini hatırlattı.

ÖZDALGA DA İSTİFA ETTİ

Günay’ın ardından basın toplantısı düzenleyen AKP Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR