Can Yücel’in vasiyeti, “Can Yücel Ormanı” Seferihisar’da hayata geçirildi.
Seferihisar Belediyesi ve yazar-şair Cezmi Ersöz’ün ortaklaşa projesiyle hayata geçen Can Yücel Ormanı’nda Deniz Gezmiş’ten Uğur Mumcu’ya, Harun Karadeniz’den Abdi İpekçe’ye, Nesimi Çimen’den İbrahim Kaypakkaya’ya, Musa Anter’den Hrant Dink’e, Ethem Sarısülük’ten Abdullah Cömert’e, Ali İsmail Korkmaz’dan Mehmet Ayvalıtaş’a öldürülen her devrimci için de birer fidan dikildi.
Seferihisar Kocaçay Mevkii’nde belediyeye ait alanda hayata geçirilen orman fidan dikim töreniyle açıldı. Törende Gezi Direnişinde hayatını kaybedenlerin aileleri de hazır bulundu. Mustafa Sarısülük’ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, Medeni Yıldırım’ın ağabeyi Mehmet Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Burak Korkmaz, Mehmet Ayvalıtaş’ın annesi Fadime & babası Ali Ayvaltıvaş, Abdullah Cömert’in ağabeyi Zafer Cömert törene katılan isimler oldu. Törende sanat camiasından da birçok yazar ve tiyatrocu da yer aldı.
Can Yücel Ormanı’nın ev sahibi Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu projeyle ilgili olarak Cezmi Ersöz’le ilk kez geçen yıl görüştük. Can Yücel’in böyle bir vasiyeti olduğunu ve bunu yerine getirmek istediğini söyledi. Biz de çok heyecanlandık ve bunun için çalışmalara başladık. Can Yücel’in vasiyetini yerine getirirken yalnızca onu değil; aynı zamanda bu topraklarda hayatını erken kaybetmiş her insanı, her devrimciyi de anmak istedik. Bugün fidanlarımıza onların isimlerini verdik. Aileleri ve yakınları da bugün bizimle birlikteydi. Duygusal bir gün oldu. Kaybettiklerimizin isimleri bu ormanda yaşayacak” dedi.