Selanik’teki Atatürk Evi resmen açıldı

Üç yıl süren yenileme çalışmalarının ardından Selanik’teki Atatürk Evi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Atatürk ’ün Selanik’te dünyaya geldiği ev, yaklaşık üç yıl süren yenileme çalışmalarının ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından yeniden ziyarete açıldı. Atatürk’ün hayata gözlerini açtığı ‘Atatürk Evi’nin avlusunda düzenlenen resmi açılış törenine, Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kiryakos Gerontopulos, ABD ’nin Selanik Başkonsolosu Robert Sanders da katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Çelik, “Bugün, bizim için manevi açıdan çok önemli bir gün” dedi. Atatürk Evi’nin yeniden düzenlenmesinde iki ülke kurumlarının sergilediği işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, “Değer verdiğimiz eserlere gereken özeni gösterdiği için Yunanistan’a bir kez daha teşekkür ediyoruz. Restorasyonu sırasında iki ülkenin sergilediği işbirliği umarız bundan sonra diğer alanlarda da hayata geçecektir. 2011’de modern anıt olarak tescil edilen evin dışında diğer tarihi eserlerin restorasyon çalışmalarına da katkıda bulunmak istediğimizi belirtiyoruz” diye konuştu.

Yunan hükümeti adına törene katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Kiryakos Gerontopulos da, Bakan Çelik’e “Hoşgeldin” diyerek başladığı konuşmasında, ‘Herkesin kendi tarihini bilerek saygı göstermesi ve başkalarını da bunu öğrenmeye teşvik etmesi son derece önemli” dedi. Çağdaş bir müze kimliği kazandırılan yapı üç kattan oluşuyor. Binanın zemin katında ‘Atatürk ve Çocuk Odası’, birinci katta ‘Selanik Odası’, ikinci katta ‘ İstanbul Odası’ ve üçüncü katta da ‘Ankara Odası’ bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Sinop Boyabat Bakır Maden Sahası ihalesi ‘adresine’ teslim edildi

Sinop Boyabat'taki devasa bakır maden sahası ihalesi, Cengiz Holding'e ait Eti Bakır A.Ş.'ye verildi. İhale, sadece bu şirketin karşılayabildiği 'izabe şartıyla' yapılmıştı.

CHP’li Yavuzyılmaz: Sinop’ta dev maden ihalesinin adresi Cengiz Holding

Sinop'taki 3.5 milyarlık maden ihalesinin şartnamesinde firmanın bakır zenginleştirme tesisleri olması şartı var. Bu tesis, sadece Cengiz Holding'te bulunuyor.

108 milyon vatandaşın tüm kimlik bilgileri çalındı, BTK Google’dan yardım istedi

Verileri korumakla yükümlü olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verileri koruyamadığını kabul ederek Google’dan yardım istedi.

EN ÇOK OKUNANLAR