Gine’de etnik çatışma: 54 ölü

Hırsızlık yüzünden çıkan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüştüğünü belirtildi.

Afrika ülkelerinden Gine’nin güneydoğusunda çıkan etnik çatışma nedeniyle 54 kişinin öldüğü bildirildi.

Yetkililer, Gine’nin ikinci büyük kenti Noumandjan Camara’deki bir köyde Guerze ve Konianke etnik grubu üyeleri arasında benzin istasyonundan gerçekleşen hırsızlık yüzünden çıkan tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüştüğünü belirtti.

Olayda 54 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu kaydedildi.

Eylül ayında seçimlere hazırlanan ülkede şiddet olaylarının artmasından endişe ediliyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR