Ankara’da Ethem Sarısülük anmasında 35 gözaltı

Ethem Sarısülük için yapılacak anma törenine izin verilmemesi üzerine yapılan gösterilere müdahale eden polis, 35 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara’da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için yapılacak anma törenine izin verilmemesi üzerine  düzenlenen gösterilere müdahale eden polis, 35 kişiyi gözaltına aldı.

Taksim Gezi Parkı olayları ve Ankara’da hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için yapılacak anma törenine izin verilmemesi üzerine Kızılay’da düzenlenen gösterilere müdahale eden polis, 35 kişiyi gözaltına aldı.

Sarısülük için Kızılay Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan anma töreni için gelenler, Sarısülük’ün yaralandığı yere karanfil bıraktı. Göstericilerin yolu trafiğe kapatması üzerine polis, bunun yasal olmadığını belirterek kalabalığın dağılmasını istedi. Anonslarla yapılan uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa güvenlik güçleri gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Müdahalenin ardından Ziya Gökalp Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Sıhhiye yönüne doğru çekilen kalabalık, ara sokaklarda barikat kurarak polise taş attı. Polis ara sokaklarda da göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahaleyi sürdürdü.

Şu ana kadar 35 kişinin gözaltına alınarak ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR