İşte 1 Mayıs’ta Taksim güzergahı

Yarın işçilerin uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü 1 Mayıs. Türkiye’de 1 Mayıs’ın kalbi, bu yıl da Taksim’de atacak.

Dünyada Küba’dan sonra en görkemli ve kitlesel 1 Mayısların yapıldığı Taksim, bu yıl kutlamalara yasaklandı. DİSK ve KESK başkanlarının, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden de bir sonuç alınmazken, konfederasyonlar ile siyasi parti ve örgütler, Taksim’de olacaklarını duyurdu.

Yürüyüş güzergahları da belirlendi. Buna göre, işçi ve emekçiler Şişli ve Beşiktaş olmak üzere iki kolda toplanarak Taksim’e yürüyecek.

DİSK, Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Devrimci 1 Mayıs Platformu, DHF, Mücadele Birliği, Devrimci Anarşist Faaliyet’in de aralarında olduğu kurumlar, Şişli kolundan yürüyecek. Kortejler, saat 09.00’dan itibaren Şişli Camii önünde oluşturulacak.

KESK, Türk-İş, Hak-İş, TTB, TMMOB, Halkevleri, ÖDP ve EMEP ise Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanarak Taksim Meydanı’na yürüyecek.

Taksim’de herhangi bir engelleme olmazsa, ilk olarak Enternasyonal Marşı okunacak. Geçen yıl ilk defa çok dilli olarak kutlanan 1 Mayıs, bu yıl da çok dilli selamlama ile başlayacak. Barış vurgusunun da yer aldığı 1 Mayıs bildirisi Kürtçe ve Türkçe okunacak.

(Turnusol)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Akkuyu NGS’de iş cinayeti: Çatı uçtu, bir işçi yaşamını yitirdi

Mersin'de şiddetli fırtınada Akkuyu Nükleer Güç Santrali Sipahili kampının çatısı uçtu. Bir işçi kopan çatıların düştüğü otomobilin altında kaldı, beş işçi yaralandı.

Fernas’da maden işçileri kazandı:

53 gündür hakları için mücadele eden Fernas Madencilik işçileriyle işveren arasında anlaşma sağlandı: İşten çıkarılan işçiler geri dönecek, istemeyenlere tazminatları verilecek, ocak ayında zam.

Ankara’da açlık grevi yapan Fernas işçilerine polis saldırısı: 37 gözaltı

Ankara'Kurtuluş Parkı'nda açlık grevi ve oturma eylemini sürdüren Fernas maden işçilerine polis saldırdı. 32 işçi, beş sendikacı olmak üzere 37 kişi gözaltına alındı.

Ekoloji örgütleri: Termik santrallerin kapanışı işçiler için son değil, başlangıç olmalı

27 ekoloji örgütü Yatağan Termik Santrali'ndeki toplu işten çıkarmalara karşı yaptığı ortak açıklamada, iklim krizinin yükünün işçinin sırtına yüklenmemesi gerektiğine vurgu yaptı; adil geçiş istedi.

Fernas Madencilik işçileri Ankara’ya yürüyor

AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile Koç Holding ortaklığındaki Fernas Madencilik'te sendika üyeliği nedeniyle kovulan işçiler Soma'dan Ankara'ya yürüyüş başlattı.

EN ÇOK OKUNANLAR