Türkiye

UNHCR Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor: “2013 sonunda Türkiye’deki Suriyeli sayısı 1 milyon olabilir”

0
UNHCR Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor, Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin sayısının 2013 sonunda 1 milyona ulaşma ihtimalinin bulunduğunu belirterek, uluslararası toplumun, Türkiye ve diğer komşu ülkelerde yaşanması muhtemel bu artışa karşı hazırlıklı olmadığını söyledi.

UNHCR Türkiye Temsilcisi Carol Batchelor

UNHCR’nin daha önce komşu ülkelerdeki Suriyelilerin sayısının Haziran 2013’te 1,1 milyona yükseleceğine dair tahminde bulunduğunun hatırlatılması üzerine Batchelor, “Ne yazık ki haziran için öngörülen rakamlar aşıldı. Şu anda, yalnızca komşu ülkelerde bilgimiz dahilinde 1 milyondan fazla Suriyeli var” dedi.

UNHCR’nin, bu doğrultuda Suriye’ye yönelik Bölgesel Müdahale Planı’nı revize ettiğini vurgulayan Batchelor, beşinci planın 27 Mayıs’ta açıklanacağını, sayılara ilişkin tahminlerin yükseltileceğini bildirdi.

Türkiye’de misafir edilen Suriyelilerin sayısına ilişkin tahminleri de paylaşan Batchelor, şöyle konuştu:

“Yetkili makamlarla görüşmelerimizde, Türkiye için öngörülen sayının yıl sonunda 1 milyona ulaşabileceği ihtimalini ele alıyoruz. Şu anda Lübnan’da 1 milyona ulaşıldığını duyduk. Bunlar, çok yüksek sayılar.”

(T24)

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.