Bodrum kilisesine kavuşuyor

Bodrum’da 280 yıllık Ortodoks Aya Nikola Kilisesi’nin duvar kalıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hilmi Uran Meydanında 45 yıldır Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılan bina daha önce bu meydanda bulunan kilisenin üzerine inşa edilmişti.

1780 yılında yapılan Bodrum Aya Nikola Kilisesi 1965 yılında dönemin Belediye Başkanı Derviş Görgün zamanında 10 bin lira bedelle Köyişleri Bakanlığı’na satıldı. Ardından‘çökme tehlikesi’ bahanesiyle kısmen yıkılarak ve üzeri sıvanarak önce depo ardından iki yıl sinema olarak kullanıldıktan sonra 1970 yılında ise Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilerek Halk Eğitim Merkezi olarak kullanılmaktaydı. Son zamanlarda seyyar satıcılar tarafından kullanılan bina için yıkım kararı üzerine Bodrum halkı ve esnafı tarafından imza kampanyası  düzenlenmiş ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un öncülük etmesiyle orijinaline uygun olarak yeniden inşa edilmesi kararlaştırılmıştı.

Kiliseyi ortaya çıkarmak için çalışmalar bir ay önce başlamıştı. Bodrum’da Bugün gazetesinin haberine göre ek duvarların yıkıldığı kilisenin duvarları ortaya çıkmaya başladı. 2 ay daha sürecek olan çalışmaların ardından kilise yeniden faaliyete geçecek.

Bodrum’da Bugün, Yeşil Gazete

 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Deştinliler’den festival: Çimentocuları nasıl yendiğimizi dünya görsün istedik

Menteşe’nin Bayır ve Yatağan’ın Deştin mahallelerinde kurulmak istenen entegre çimento tesisini engelleyen halk, kazanımlarını iki günlük festivalle kutladı.

Beyşehir Gölü’ndeki Çeçen Adası satılığa çıkarıldı: Metrekaresi 310 TL

Konya'daki tek ada olan Çeçen Adası 550 dönüm büyüklüğünde. Hayvancılık ve tarım yapılan adanın bedeli ise 165 milyon lira civarında.

Ordu’da maden arama sondajına karşı miting çağrısı: Yaylalarımıza dokunma!

Korgan Aybastı Kabataş Yaylalarını Koruma Platformu, Ordu-Perşembe'de maden arama sondajına karşı 13 Ekim'de yaylada miting düzenleyecek. 

Lapseki’de madenin ‘kapasite artırımı’ için yapılan keşfe bölge halkı alınmadı

Yöre halkı, Çanakkale Lapseki'de çinko, bakır ve kurşun madeni ile atık depolama tesislerinin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararına dava açmıştı.

Batı Karadeniz halkı, madene karşı bir arada

Zonguldak-Alaplı'da verilen IV. Grup maden arama ruhsatı, Devrek, Çaycuma, Devrek ve Akçakoca'yı da etkileyecek. Bir araya gelen köylüler, yaşam alanlarına sahip çıkma sözü verdi.

EN ÇOK OKUNANLAR