Mursi’nin rakibi tutuklandı

Mısır’ın devrik lideri Hüsnü Mübarek’in son başbakanı ve haziran ayında gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminin en güçlü ikinci adayı Ahmed Şefik, Mübarek’in oğulları Cemal ve Ala’ya haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle suçlu bulundu.
    

Halen Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de bulunan Şefik hakkında tutuklama emri çıkartılarak, yurt dışına seyahat etme yasağı getirildi.

Söz konusu karar, eski milletvekili İsam Sultan’ın Mübarek’in oğulları Ala ve Cemal’e, İsmailiye’de Pilotlar Birliği’ne ait 40 bin metre karelik arazinin satışı sırasında haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle alındı. Adalet Bakanlığı’na bağlı haksız kazanç tespit birimi uzmanlarının da yer aldığı soruşturma komisyonu, çalışmalarını Pilotlar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Sekreteri Mahmud Rıda Sakır’ın sunduğu belgeler ışığında değerlendirdi.

Komisyon, eski Mısır Başbakanı Ahmed Şefik’i Pilotlar Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Pilotlar Birliği Arazileri Heyeti’nde arazilerin sınırlarını ve fiyatlarını belirlemekle görevli olması sebebiyle suçlu buldu.

CNN Türk

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

‘Süper zenginlere vergi’ G20 Zirvesi’nin sonuç bildirisine girdi

Rio'da yapılan G20 Zirvesi'nin sonuç bildirgesinde dünyayı en çok kirleten süper zenginlere ek vergi, iklim finansmanının artırılması yer aldı; 1.5C hedefi teyit edildi

İspanya’da ölümcül selin ardından halkın artan öfkesi istifalara yetmiyor

İspanya'nın Valensiya kentinde en az 222 kişinin canına mal olan sel felaketinin ardından öfkeli halk sokaklara dökülüp istifa isterken, yerel yetkililer sorumluluktan kaçıyor.

İklim uzmanları: Trump’ın dönüşü iklim eylemini etkiler ama geri döndüremez

İklim uzmanları, Trump'ın yeniden seçilmesinden dolayı iklim eyleminin ağır bir darbe alsa da bugünkü konjonktürde herhangi bir ülkenin politikasından daha güçlü olduğu konusunda birleşiyor

İklim, göçmenler ve kadınlar için kötü haber: Trump başkanlığa çok yakın

Zaferini ilan eden Donald Trump ABD'deki ikinci başkanlık dönemine çok yakın. Sonuçların kesinleşirse ABD'deki hak savunucuları ve iklim politikacıları için işler zorlaşacak.

Cem Özdemir’in Greta Thunberg’e yönelik İsrail tepkisine eleştiri yağdı

Alman Yeşilleri'nden Tarım Bakanı Özdemir'in İsrail saldırılarını eleştiren genç iklim aktivistine desteğin 'gözden geçirilmesini' istemesi, tepkiyle karşılandı.

EN ÇOK OKUNANLAR