Yunanistan’da seçimler yenilenecek

Ekonomik krizin gölgesinde seçime giden Yunanistan’da hükümet kurma çalışmaları devam ediyor.

Sosyalist Pasok Partisi’nin lideri Evangelos Venizelos Cumhurbaşkanı Karolas Papulyas’tan hükümet kurma yetkisini aldı ve kritik görüşmelere başladı. İlk randevunun adresi 19 milletvekili olan Sol Dimar Partisi’ydi:

“Sayın Kouvelis’in bir milli birlik hükümeti kurmak ve en az üç yıl içinde kurtarma paketlerinden kesin ve güvenli bir şekilde uzaklaşma teklifi bizimkiyle örtüşüyor. Bu, Euro’da kalan bir Yunanistan ile olacak ve Yunanlılar için daha kötü değil, daha iyi şartlarla olacak.”

Seçimlerde tarihi bir hezimet yaşayarak sadece 41 milletvekili çıkarabilen Pasok Partisi’nin hükümet kurma çalışmalarında başarılı olabilmesi için 108 milletvekili olan Muhafazakar Yeni Demokrasi Partisi’nin de desteğine ihtiyacı var.

Ülkede ekonomik krizin tetiklediği siyasi kriz Avrupa Birliği tarafından da endişeyle takip ediliyor.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble:

“ Yunanistan Avrupa dayanışmasına güvenebilir. Ancak eğer Yunanistan kendisine yardım edemezse, yapılacak bir şey yoktur.”

Sosyalist lider Venizelos’un hükümet kurma girşimlerinin sonuçsuz kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Ülkede 17 Mayıs’a kadar hükümet kurulamaması durumunda yeniden seçime gidilecek.

(EN)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR