DünyaManşet

Londra Olimpiyatları için çatılara füze

0

İngiltere Savunma Bakanlığı, 27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında başkent Londra’da düzenlenecek 2012 Olimpiyatları için bazı binaların çatısına karadan havaya fırlatılan füzeler yerleştirilebileceğini açıkladı.

Olimpiyat parkı yakınlarında 700 kişinin yaşadığı bir sitenin yöneticilerine, sitenin su deposunun bulunduğu kuleye füze sistemi yerleştirilebileceği bildirildi.

Bir bakanlık yetkilisi, füze sistemleri ilgili nihai kararın henüz alınmadığını bildirdi.

Ancak söz konusu sitede yaşayan Brian Whelan adlı bir gazeteci askerleri kasalar içinde malzeme taşırken gördüğünü, site yönetiminin planlara ilişkin duyuru astığını ve broşür dağıttığını söyledi.

Whelan, “İlk başta şaka sandım. Bunu son çare olarak yapacaklarını söylüyorlar. Gelecek hafta evimizin üzerine füze sistemi yerleştirecekler ve tatbikat yapacaklar” dedi.

Brian Whelan, binanın tepesinde 24 saat görev yapacak askerler ve polis memurları olacağını söyledi.

Site sakinlerine dağıtılan broşürlerde, Olimpiyat oyunları sırasında füze sistemleri yerleştirilmesine karar verilmesi halinde iki ay süreyle binada askerlerin konuşlandırılacağı belirtiliyor.

Broşürlerde, sistemin site sakinleri için hiçbir risk oluşturmadığı, füzelerib çok ciddi bir tehdit karşısında ve çok üst düzey hükümet yetkililerinin emriyle kullanılacağı vurgulandı.

Sitenin Olimpiyat parkına yakınlığı ve bölgeye hakim konumu nedeniyle seçildiğini belirten yetkililer, burada 24 saat süreyle asker ve polisin bulunmasının güvenliği artıracağını ve site sakinlerini terör gruplarının hedefi olmaktan kurtaracağını savundu.

(BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.