Hatay dağ ceylanları Wwf’nin koruması altında

Uluslararası doğa koruma kuruluşu olan WWF tarafından ilan edilen “Türkiye-nin Canı Hibe Programı” na Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi…

Uluslararası doğa koruma kuruluşu olan WWF tarafından ilan edilen “Türkiye-nin Canı Hibe Programı” na Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Yaşar Ergün tarafından sunulan “Gazella Gazella’ların (Hatay Dağ Ceylanı) Yaşam Ortamlarını İyileştirme ve Risklerin Azaltılması Projesi”nin desteklenen projeler arasında ilan edildiği bildirildi.

MKÜ Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, Kırıkhan ilçesine bağlı İncirli köyünde, 2008 yılında, ilk kez Yaşar Ergün tarafından fotoğraflanıncaya kadar kaydı bulunmayan ceylanların, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) koruma genetiği çalışan Yrd. Doç. Dr. Tolga Kankılıç ve Dr. Deniz Özüt tarafından genetik çalışmalarla doğrulanınca Türkiye memeli listesine yeni kayıt olarak eklendiği kaydedildi.

Dünyada Gazella Gazella’ların en kuzeydeki popülasyonunu oluşturan ve çok dar alanda yaşam mücadelesi veren Hatay Dağ Ceylanları’nın korunması için 4 yıldan bu yana kısıtlı imkanlarla çalışma yapıldığının ifade edildiği açıklamada, proje sayesinde türün yaşam alanlarının iyileştirilmesi ve risklerinin azaltılmasıyla ilgili çalışma yapılacağı belirtildi.

Ergün, projenin hazırlık çalışmalarında yöre halkı ile Orman ve Su İşleri Hatay Şube Müdürü Ahmet Akkiprik, Kırıkhan Kaymakamlığı, belediyesinden büyük destek gördüğünü ifade ederek teşekkür ettiğini kaydetti.

dagyeligazetesi

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Atılmış bir cips paketi, bir mağara ekosistemini nasıl harap eder?

Güney New Mexico'daki Carlsbad Mağaraları Milli Parkı'na atılan bir mısır cipsinin mağarada oluşturduğu küf, bu özel yeraltı ortamında yaşayan minik mikropları ve böcekleri etkiledi.

Türkiye’de iklime ve doğaya verilen zarardan milyonlar etkileniyor

'Güvenli ve Adil Alan'ı tanımlayan bilim insanlarının 25 yıllık gelecek projeksiyonları, dünya halklarının tehlikeli devrilme noktalarını aşma riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

[Her şey mevsiminde güzel] Eylül ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği, eylül ayında hala kışa turşular kurarak, konserveler ve soslar yaparak hazırlanabileceğinizi hatırlatıyor.

Ağustos ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yazın son ayı ve yaz bereketini en çok hissettiğimiz ay geldi; Ağustos. Peki bu ayda hangi sebze meyveleri tüketmeliyiz?

Temmuz ayında hangi sebze ve meyveler tüketilmeli?

Yeşil Düşünce Derneği; doğayı ve doğal olanı korumak, zehirsiz gıdaya ulaşmak, sağlıklı olmak, yerel küçük üreticileri desteklemek, ev ekonomisini korumak ve karbon ayak izini düşürmek için mevsiminde yemenin önemini hatırlatıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR