Fransa’da karaya oturan gemiden 220 ton yakıt sızdı

Şiddetli fırtınadan dolayı karaya oturan bir gemi, Fransa’nın kabusu oldu. Atlantik kıyısında bir plajda bulunan gemiden 220 ton yakıtın sızdığı ve sahili kirlettiği bildirildi.

Malta bandıralı, “TK Bremen” isimli geminin Fransa’nın kuzeybatı sahilindeki Brittany şehrinde, Erdeven plajının 100 metre açığında karaya oturduğu ifade edildi.

Geminin 19 kişilik mürettebatı dün sabah saatlerinde helikopterle kurtarıldı.
Morbihan bölgesi yetkililerinden yapılan açıklamada, gemiden yayılan kilometrelerce uzunluğundaki yakıtın plaja doğru ilerlemekte olduğu ifade edildi.

Erdevan plajında büyüleyici güzellikte doğal kum tepeleri ve doğal yaşam ortamı bulunuyor. Turistler bu plajı, rüzgarı ve havası için tercih ediyor.

Yetkililer yaptıkları açıklamada vatandaşlardan evlerinden çıkmamalarını istedi.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Perseid meteor yağmuru geliyor: Bu yıl dileklerimiz katledilmek istenen dostlarımız için

Meteor yağmurlarının en haşmetlisi olan Perseid, bu yıl Türkiye'nin çeşitli illerinde yine çeşitli etkinlik ve şenliklerle topluca izlenecek.

İklim değişikliği ve kuraklık Kaliforniya’da sezonun en büyük yangınını körükledi

Kaliforniya'da bu yılın en büyük, eyalet tarihinin ise en büyük yedinci orman yangını iklim değişikliği ve kuraklık koşulları nedeniyle olağanüstü bir hızla büyüyerek 350 bin dönümden fazla alanı yaktı.

Amazon yağmur ormanlarına zarar veren sığır çiftçisine 50 milyon dolar tazminat

Brezilya'da bir mahkeme, Amazon yağmur ormanlarınını yok ederek sığırları için otlak alanına dönüştüren çiftçiye 50 milyon dolar tazminat ve tahrip edilen alanı onarma cezası verdi.

Çanakkale’de ihaleye açılan 36 JES alanı için yalnızca bir talip çıktı

Çanakkale İl Özel İdaresi'nin 24 Temmuz'da ihaleye açtığı 36 Jeotermal enerji alanından yalnızca biri kiralandı. Sivil toplum temsilcileri ve halk, bölgede daha fazla JES istemediklerini belirterek ihalelerin iptalini talep etti.

Denizin derinliklerinde keşfedilen ‘karanlık oksijen’ araştırmacılara hayatı sorgulattı

Pasifik Okyanusu'nun güneş görmeyen derinliklerinde bulunan tuhaf şekilli nodüllerin fotosentez yapmadan oksijen ürettiği keşfedildi. Araştırmacılar, canlı yaşamının başlangıcına ve evrimine dair süregelen anlatıları sorgulamamız gerektiğini söyledi.

EN ÇOK OKUNANLAR